Оперативне вирішення проблемних питань, які виникають в процесі операційної авіа діяльності - запорука подальшого успіху.
Оперативне вирішення проблемних питань, які виникають в процесі операційної авіа діяльності - запорука подальшого успіху.
 
Протягом останніх двох років питання видачі медичного кисню відповідних ДСТУ та тиску було нормативно не врегульовано та створювало проблеми для авіапідприємств та авіакомпаній, які його використовують.
Для вирішення цього питання 07.11.2019р. за ініціативи Асоціації « Аеропорти України» ЦА (ААУЦА) на основі звернень авіапідприємств та компаній, які використовують медичний кисень при обслуговуванні повітряних суден (ПС ) при сприянні Державіаслужби відбулася нарада щодо вирішення цих проблем.
 
У нараді прийняли участь представники виконавчих органів, підприємств та організацій: ААУЦА, Державіаслужби, Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Міністерства охорони здоров’я (МОЗ).
 
Розпочав нараду президент ААУЦА П.Липовенко, та надав присутнім інформацію щодо проблеми при закупці та отриманні медичного кисню для заправки ПС в процесі їх експлуатації та створення.
 
Фахівець з цього питання ДАП «Україна» Ігор Стась доповів присутнім про технічні та комерційні умови, які унеможливлюють придбання та заправку медичним киснем ПС.
 
Згідно Постанови №929 від 30.11.2016р. «Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів» відпуск медичного кисню віднесено до розділу лікарських засобів, що передбачає такий відпуск тільки через роздрібну торгівлю відповідними закладами.
 
На нараді присутні висловили своє бачення розв’язання цієї проблеми та прийняли рішення після офіційного звернення ААУЦА в МОЗ, на протязі двох тижнів надати роз’яснення щодо виключення медичного кисню для потреб авіації з переліку засобів, що підлягають реєстрації. Таким чином, виробники кисню медичного зможуть проводити безперешкодний відпуск медичного кисню для потреб авіації.
 
А після вивчення європейського досвіду щодо проведення технічного обслуговування ПС в частині заправки медичним киснем аварійно-рятувального обладнання ПС – здійснити зміни у відповідних нормативно – правових актах.
 
Маємо надію на відповідальне відношення усіх зацікавлених на вирішення цього питання найближчим часом.
До всіх публікацій
Інші події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!