Асоціація «Аеропорти України» ЦА (ААУЦА) провела нараду щодо удосконалення нормативно - правових актів (НПА), нормативного регулювання та імплементації Європейського законодавства щодо охорони навколишнього середовища
15 листопада 2019 року в приміщенні Державіаслужби Асоціація «Аеропорти України» ЦА (ААУЦА) провела нараду щодо удосконалення нормативно - правових актів (НПА), нормативного регулювання та імплементації Європейського законодавства щодо охорони навколишнього середовища для функціонування авіапідприємств.
 
На засіданні також були присутні: представник Міненергетики і охорони довкілля, екологи діючих аеропортів міст: Львова, Києва, Борисполя, Одеси, Херсону, Кривого Рогу , Харкова, Миколаєва, Дніпра, Сум, Білої Церкви.
 
Засідання відкрили президент ААУЦА Петро Липовенко, начальник управління стратегічного розвитку Державіаслужби Володимир Катерний, з доповідями виступили начальник відділу розвитку та екологічної безпеки авіації Державіаслужби Світлана Марунич, проректор з міжнародного співробітництва і освіти НАУ Олександр Запорожець, фахівці кафедри цивільної та промислової безпеки НАУ (Науково-дослідний центр екологічних проблем аеропортів (НДЦЕПА)).
 
Під час заходу були розглянуті питання нормативного регулювання, імплементації кращих норм та практик Європейського законодавства щодо охорони навколишнього середовища, особливості методології обчислення та вимірювання рівнів авіаційного шуму, збалансований підхід ІСАО до регулювання впливу шуму в аеропортах України та інші профільні напрямки.
 
Окрему увагу під час зустрічі було приділено проекту NOMOS (Noise monitoring system), мета впровадження якого полягає в оприлюдненні інформації та підвищенні обізнаності населення щодо рівнів та контурів шуму навколо аеропортів, інтеграція інформації від українських аеропортів на одному ресурсі.
 
За результатами наради були прийняті відповідні рішення:
 
1. Державіаслужба разом з фахівцями Національного авіаційного університету (НАУ) готує методичні роз’яснення щодо можливості практичного виконання АПУ «Вимоги до експлуатування аеродрому щодо просторового зонування території навколо аеропорту з умов впливу авіаційного шуму» № 381 від 26.03.2019;
 
2. У першій декаді грудня 2019 р., за організації ААУЦА, провести зустріч фахівців:НАУ, представників підрозділів Державіаслужби для визначення екологічного регулювання процесів ді – анти айсингу повітряних суден та покриттів аеродромів нормативно - правовими актами у відповідності з нормативами ЄС .
 
ААУЦА вдячна керівництву та підрозділам Державіаслужби за надану можливість комфортного та ділового проведення заходу.
 
Сподіваємось на відповідальне відношення усіх зацікавлених та виконання рішень наради.
До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!