Довгоочікувана онлайн - зустріч фахівців відбулася в рамках комітету з авіаційної безпеки (АБ) Асоціації "Аеропорти України" ЦА

Довгоочікувана онлайн -  зустріч  фахівців відбулася в рамках комітету  з авіаційної безпеки (АБ) Асоціації "Аеропорти України" ЦА .

04 лютого 2021 року в привітному, комфортному  залі VIP терміналу "В"  міжнародного аеропорту «Київ» ім. І Сікорського  та  в режимі онлайн   Zoom – конференції   відбулося засідання комітету з авіаційної безпеки (АБ) Асоціації "Аеропорти України" ЦА (ААУЦА).

В засіданні прийняли участь заступники директорів,начальники служб, фахівці з авіаційної безпеки аеропортів авіапідприємств, авіакомпанійкерівники управління з АБ Державіаслужби, керівники навчальних центрів з АБ, члени ГР ДАСУ, всього 50 чол.

Присутні  на зв’язку  фахівці з АБ, які відповідають за стан забезпечення авіабезпеки в авіапідприємствахмогли поспілкуватись з колегами, партнерами, задати питання та отримати відповіді, як від постачальників обладнання з АБ так і від керівників управління з АБ Державіаслужби.

Перед початком роботи  комітету, хвилиною мовчання було вшановано пам'ять засновника та керівника інституту ІСАО, професора Національного  авіаційного університету, помічника та друга ААУЦА Г. А. Суслової.

Засідання відкрив президент Асоціації Петро Липовенко, який розповів про діяльність ААУЦА за період карантину, а також наголосив на проблемах та задачах, які стоять перед комітетом.

Петро Липовенко звернув увагу на своєчасність, актуальність та важливість проведення засідання комітету з АБ, оскільки за 2020 рік прийнято кілька нормативних документів з АБ.

Присутні з великою зацікавленістю заслухали та в діалозі обговорили інформацію заступника голови департаменту  з АБ Державіаслужби Валентина Мізюка та начальника відділу підготовки персоналу з АБ  Римми Оскілко щодо:

Поточного стану авіаційної безпеки в авіаційній галузі України.
Реалізації положень Державної програми АБ (Обговорення НПА, прийнятих у 2020 році).
Сучасних вимог щодо підготовки персоналу з АБ - рекомендації Міжнародної організації цивільної авіації ІСАО щодо роботи  в період пандемії Covid– 19.

Було радісно спостерігати, що на онлайн - конференції були присутні представники всіх аеропортів України  і більшості авіакомпаній, інформацію про навчання персоналу у формі виїзних курсів доповнили  керівники інституту ІСАО  Тетяна Загній (голова комітету з АБ) і Катерина Стаднік, а захід пройшов в атмосфері цікавих виступів та жвавих дискусій.

В ході заходу були розглянуті питання застосування інструкції оцінки рівня загроз безпеки цивільній авіації, вимог до сертифікації систем, обладнання, підрозділів з АБ аеропортів. догляд на АБ в режимі зареєстрованих вантажовідправників,  підготовка програм безпеки в аеропортах та авіакомпаніях, у відповідності з методичними рекомендаціями, доступ до документів ІКАО з АБ,  забезпечення ефективного  онлайн навчання персоналу  з АБ, підвищення культури відношення до АБ , як ментальності та інші.

Були заслухані презентації компаній - постачальників  та виробників засобів та обладнання для  забезпечення авіабезпеки:

Валерія Зарембо - ВВ ТОВ «ВАТЕК» та його партнера – «Renful premier technologies»   про застосування нової Програми тренажерів   з АБ «Alfox»:

Представником компанії була запропоновано можливість місячного безкоштовного користування Програмою для оцінки її ефективності.

Сергія Барановського - ТОВ «Роберт Бош ЛТД» про новітні розробки  компанії в сфері аналітичногообладнання камер та систем АБ;
Артура Жулінського - ТОВ «НК Сістем» - представника компанії «NUCHTECH» про пропозиції компанії для забезпечення дієздатності  існуючого в аеропортах обладнання з АБ та пропозиції нових зразків.

Всі представники компаній виробників запевнили, що в карантинний період спаду авіаперевезень та відсутності оборотних коштів у авіапідприємств,готові до постачання експлуатантам обладнання та послуг в кредит, в лізинг та на інших пільгових умовах.

Комітет прийняв  рішення відпрацювати питання, розглянуті на засіданні та організувати у вересні – жовтні 2021року конференцію - засідання комітету з АБ та включити питання культури АБ, якості навчання.

 

Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА висловлює щиру вдячність генеральному директору ТОВ "МАСТЕР- АВІА" Товкес О.В., керівнику VIP терміналу "В" Олені Муровцевій та фахівцю Сергію Левицькому за теплий прийом, надійний зв'язок, увагу і доброзичливість, які були проявлені ними при організації та проведенні засідання комітету з авіа безпеки ААУЦА.

 

До всіх публікацій
Інші події
Актуально, повчально та корисно бути присутнім н...
17 березня 2024, 12:30
У такий непростий час для нашої країни, як нікол...
21 лютого 2024, 17:30
Дивитися всі:
Статті
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Розкриваючи авіаційний потенціал України – маємо...
29 листопада 2023, 10:00
Захід, який привернув увагу фахівців різних галу...
09 листопада 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!