Приємно бути серед друзів, які розуміють, підтримують і допомагають українським авіаторам в такий тяжкий період.
На запрошення ДП «Польські аеропорти»(PPL) до участі у Міжнародній конференції AIR 2022 – Airport Innovation, організованій спільно із Асоціацією європейських аеропортів V4+ в Варшаві, українська делегація Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації(ААУЦА) взяла участь у заході з метою обміну досвідом та ознайомлення з діяльністю столичних аеропортів різної категорії.
У складі делегації ААУЦА, яку очолював президент Петро Липовенко були представники аеропортів, авіапідприємств та закладів, які безпосередньо мали та мають відношення до відновлення об’єктів інфраструктури аеропортів та авіаційних перевезень.
AIR 2022 - найбільша конференція з авіаційної галузі в Центральній Європі, яка зібрала представників десятків аеропортів із 15 країн, щоб обговорити майбутнє авіаринку. Основною темою стали інновації у сфері цивільної авіації, в т.ч. сучасні технології та штучний інтелект в аеропортовій діяльності.
Серед учасників були представники Уряду Польщі, генеральний директор Міжнародної ради аеропортів (ACI Europe) Олів’є Янковец, міжнародні фахівці та представники найважливіших авіаційних організацій, таких як EUROCONTROL, IATA, ІСАО, LOT Polish Airlines, Emirates та Wizzair.
Спочатку пандемія, потім військова агресія росії проти України є надзвичайно складними викликами для вирішення в авіаційній галузі, на чому неодноразово було наголошено на конференції, а також звернено велику увагу саме до української делегації, яка відчула сильну підтримку та готовність допомагати і йти до Перемоги разом, завдяки спільній мужності та співпраці.

Під час заходів українська делегація відвідала три столичні аеропорти, зокрема аеропорт Модлін, з пасажиропотоком 3 млн пас/рік. В основному перевезення лоукост авіакомпаній, де керівництво аеропорту розповіло про організацію аеропортової діяльності та взаємовідносин між усіма учасниками процесів, всіх його структурних підрозділів та технології обслуговування пасажирів. Була проведена оглядова екскурсія аеропорту, в якому працює 1200 співробітників.
Наступного дня відвідали аеропорт ім. Шопена, який обслуговує 22 мільйони пасажирів на рік, провели зустріч з керівництвом аеропорту та ознайомились з діяльністю основних підрозділів, процесами обслуговування пасажирів, сортуванням багажу, технікою по утриманню аеродрому та досвідом її експлуатації. Операційний штат налічує 1600 співробітників. Завдячуючи грамотним підходам до організації роботи і функціонування аеропортової діяльності, стало можливим оптимізувати кількість працівників.
Польський уряд продовжує програму Solidarity Transport Hub, яка є наразі найбільшим проектом авіаційного будівництва в Європі. Одним із таких проектів є аеропорт Варшава-Радом, що є інноваційним, сучасним, інтермодальним міжнародним хабом, який готується до відкриття наступного року. Найбільше враження справив мінімалізм, простота та функціональні рішення, а також комфортність для пасажирів в однорівневому пасажирському терміналі загальною площею біля 40 тис.кв.м. На думку учасників заходу, це сьогодні необхідно Україні при відновленні об’єктів інфраструктури, особливо аеропортів. І починати потрібно з стратегії розвитку авіаційної галузі не менше як на 20 років з визначенням конкретної необхідності в авіаційних перевезеннях і аеропортовій інфраструктурі.
З ким би не спілкувались, відчували братню дружню атмосферу та згоду до більш конкретного діалогу по всім проблемним питанням, які будуть виникати в процесі відновлення наших аеропортів, тому впевнені, що неодмінно будуть запущені усі процеси по відновленню, з допомогою наших братніх народів одразу після Перемоги!
СЛАВА УКРАЇНІ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

До всіх публікацій
Інші події
Мотивація сприяє підвищенню професійного рівня м...
03 квітня 2024, 16:30
Традиції треба шанувати, особливо тоді коли вони...
01 квітня 2024, 14:30
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!