Саме час обговорити відновлення та розбудову аеродромної інфраструктури аеропортів!

21 грудня 2022 року, не дивлячись на складну, тяжку ситуацію, спричиненою російською агресією, Асоціація «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) провела засідання Аеродромно-технічного комітету (АТК), який був на часі, оскільки вся авіаційна спільнота чекає скорішої нашої перемоги та відновлення пошкоджених об’єктів аеропортів, внаслідок російської агресії та авіаційних перевезень.

У заході взяли участь близько 25-ти представників різних установ та підприємств, серед яких: Міністерство Оборони України, ДП «АНТОНОВ», аеропорти та авіапідприємства України, науковці Національного Авіаційного Університету (НАУ), ТОВ «Інститут Укрдопроект», компанії «УНІПРОМ», ДП «Дорцентр» та страхова компанія «Брокбізнес».

Захід планувалось провести як в онлайн, так і в офлайн форматах, але з причини відключення електропостачання перед самим початком заходу, підключення до zoom-конференціі, на жаль, стало неможливим, через що більша частина учасників не змогли взяти участь онлайн.

На засіданні було обговорено низку важливих питань, серед яких: положення та стан розроблення нових Державних будівельних норм (ДБН) «Споруди транспорту. Аеродроми», які так необхідні сьогодні проектантам, будівельникам, експлуатантам, адже до сьогоднішнього дня усі користуються ще розрізненими нормами 90-х років; методи та технології обстеження стану аеродромних покриттів та методики надання рекомендацій з їх реконструкції, ремонту та відновлення після значних пошкоджень. Керівники інституту безперервного навчання НАУ розповіли про програми та сучасні вимоги до підготовки та перепідготовки персоналу аеродромно-технічних комплексів аеропортів.

Цікаво було послухати презентації діяльності компаній-учасників ААУЦА: ТОВ «УНІПРОМ», інститут «УКРДОРПРОЕКТ» та ДП «Дорцентр», які продемонстрували усім, присутнім на засіданні, установку для вимірювання коефіцієнту ACN/PCN на базі одновісного причепу Dynatest FFWD 8012-002 виробництва датської компанії Dynatest.

На жаль представники Державіаслужби, хоча і були запрошені, не знайшли часу та можливості взяти участь в цьому заході, що вказує на незацікавленість у спілкуванні з авіаційною громадськістю, надання відповідей на запитання, відносно їх діяльності в процесах переходу на європейські та світові стандарти, нормативно-правові акти, чого вимагає підписаний договір з ЄС про «Спільний авіаційний простір» та інші міжнародні нормативно-правові акти.

Засідання пройшло в діловій, конструктивній обстановці, комітет прийняв ряд важливих рішень для подальшої роботи. Усі учасники мали можливість активно висловлювати свої думки, дискутувати на різні теми та обмінюватись досвідом.

Щира вдячність учасників заходу, керівництву НАУ за надання, в таких непростих обставинах, можливостей для проведення заходу.

Сподіваємося, що в найближчому майбутньому усі заходи будуть проходити під мирнимнебом у вільній Україні!

До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!