12 вересня 2019 року в Миколаївському міжнародному аеропорту відкрилось засідання комітету з екологічної безпеки Асоціації «Аеропорти України» (ААУЦА)
12 вересня 2019 року в Миколаївському міжнародному аеропорту відкрилось засідання комітету з екологічної безпеки Асоціації «Аеропорти України» (ААУЦА)
 
Засідання відкрив президент Асоціації «Аеропорти України» Петро Липовенко та відзначив, що проведення позачергового засідання комітету з екологічної безпеки було ініційоване керівництвом ААУЦА у зв’язку із невирішеними питаннями нормативного регулювання забезпечення екологічної безпеки в районі аеродромів. Захід провели згідно порядку денного, де виступили фахівці - екологи.
 
Директор Миколаївського міжнародного аеропорту Федір Барна розповів про перспективи розвитку аеропорту.
 
Катерина Пушко представила презентацію програми з екологічної безпеки Миколаївського міжнародного аеропорту.
 
Андрій Конопля, представник компанії «Текон» розповів про обладнання компанії “Bruel & Kjaer” та можливість його установлення в аеропортах України для моніторингу шумів від повітряних суден.
 
Фахівці НАУ з кафедри цивільної та промислової безпеки представили презентацію Центру Екологічних проблем аеропортів (ЦЕПА). Наведено основні завдання та напрямки діяльності ЦЕПА, а також результати виконаних робіт для аеропортів України з сертифікацією за екологічними чинниками. ЦЕПА виконує для аеропортів розробку та виготовлення карт, зон обмеження забудови аеропортів з умов авіаційного шуму, санітарно-захисної зони з урахуванням хімічного забруднення атмосферного повітря та електромагнітного впливу, а також розробку регуляторних документів з нормування впливу авіаційного транспорту.
 
Олександр Казінкін, представник компанії «Брокбізнес Страхування» виступив з пропозиціями страхування екологічних ризиків аеропортів.
 
Другий день засідання, 13 вересня розпочався з розгляду питання нормативного регулювання використання протикригових матеріалів, враховуючи вплив на довкілля. З доповіддю виступив директор компанії “DR Energy Group” (український виробник). Дав технічні характеристики та можливості постачання сертифікованої продукції, що виробляє компанія та особливості збору на штучних покриттях, регенерації для подальшого використання.
 
Фахівці Державіаслужби, Міністерства Інфраструктури та Міністерства енергетики та охорони навколишнього середовища, на жаль, не змогли прийняти участь в заході, тому було прийнято рішення організувати зустріч в МІУ за участі ініціативної групи комітету з екології, фахівців НАУ, ДАС та вищеозначених Міністерств для вирішення проблемних питань, піднятих на засіданні.
 
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» (ААУЦА) вдячні Миколаївському Міжнародному аеропорту за теплий прийом та чудову організацію.
 
 
До всіх публікацій
Інші події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Дивитися всі:
Статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА віт...
22 грудня 2023, 10:00
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!