ACI Europe закликає оновити Регламент ЄС щодо слотів в аеропортах
Загроза для конкуренції, споживчого вибору та підключення: реальність Регламенту ЄС щодо слотів в аеропортах, як її бачить європейське лобі аеропортів.
 
Галузева організація, що представляє європейські аеропорти, ACI EUROPE, продовжила свій заклик до Європейської комісії терміново оновити Регламент ЄС щодо слотів аеропортів.
 
У листі від президента ACI EUROPE та виконавчого віце-президента AENA Хав’єра Маріна до комісара ЄС з питань транспорту Велена Комісія отримала похвалу за її амбіційну роботу на сьогоднішній день у підготовці ґрунту для перегляду поточного Регламенту – який має 30 років.
 
Тепер Комісія повинна зробити наступний крок і просунутися із законодавчою пропозицією, щоб створити єдиний авіаринок у майбутньому.
 
Поточний Регламент ЄС щодо слотів в аеропортах значною мірою ґрунтується на принципах, встановлених провідними авіакомпаніями для постійних авіакомпаній, при цьому аеропорти не мають права голосу в тому, як розподіляється та використовується їх пропускна здатність. Таким чином, Регламент відображає епоху, якої вже немає – коли національні авіакомпанії домінували, а недорогі перевізники ще не з’явилися, конкуренція була слабкою, а пропускна спроможність аеропортів – необмеженою.
 
Лазівки та недоліки Регламенту ЄС щодо слотів в аеропортах тепер очевидні, як заявив Хав’єр Марін: «Такі практики, як накопичення слотів, завищення ставок, «подвійне занурення», оренда слотів, вторинна торгівля та зловживання правилом нових учасників з боку групи з декількома авіакомпаніями суперечать духу єдиного авіаційного ринку, обмежуючи конкуренцію, зв’язок і вибір споживачів».
 
Оскільки на Європу припадає більше половини найбільш перевантажених аеропортів у світі, а завантаженість буде погіршуватися, оскільки створення нових пропускних спроможностей аеропортів стає дедалі складнішим, оновлення правил слотів в аеропортах має фундаментальне значення для захисту цілісності та ефективного функціонування єдиного авіаринку. Це надзвичайно важливо для захисту інтересів споживачів і регіонального зв’язку в контексті консолідації авіакомпаній – шляхом злиття, виходу з ринку або вилучення.
 
Європейська галузь аеропортів закликає не до революції, а до законної, необхідної та запізнілої еволюції правил слотів в аеропортах.
 
Повний текст листа, надісланого комісару транспорту, а також надісланому комісару з питань конкуренції Вестагеру, можна знайти тут або у вкладенні.
 
Джерело інформації: https://www.aci-europe.org/
До всіх публікацій
Інші статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Дивитися всі:
Події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Мотивація сприяє підвищенню професійного рівня м...
03 квітня 2024, 16:30
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!