Розвиток Цивільної Авіації з наукової та практичної точки зору
18-20 квітня у Національному авіаційному університеті відбулася XVI міжнародна науково-технічна конференція «АВІА-2023». В період проведення конференції обговорювалось 37 напрямків авіаційної діяльності.
 
По одному з яких, керівництво Асоціації «Аеропорти України» ЦА (ААУЦА) вирішило взяти участь, а саме - «Сучасні аеропортові технології та експлуатація авіаційної техніки», що відбулася 20-го квітня, за організацією керівництва та викладачів кафедри «Технологій Аеропортів» та участі студентів та представників аеропортів.
 
Засідання було проведено в онлайн-форматі, на якому були представлені презентації доповідачів. Було обговорено ряд важливих та цікавих питань, серед яких «Аутсорсинг наземного обслуговування в аеропортах», «Перехід авіаційної наземної техніки на електричну тягу, переваги та проблеми», «Концепція цифрових двійників для моделювання системи наземного руху в аеропортах».
 
Представники ААУЦА розкрили тему «Аеропорт як фактор технологічності держави», дійшовши висновків, що на сьогодні аеропорти відіграють надважливу роль у економічно-технологічному розвитку держави в цілому та її регіонів, оскільки вони створюють умови для розвитку туризму, бізнесу та інвестиційної привабливості, а впровадження передових технологій та створення сучасної інфраструктури аеропортів допомагає підвищити конкурентоспроможність України на міжнародному рівні, сприяє її розвитку та інтеграції у світову економіку.
 
Сучасні аеропорти, в тому числі аеропорти України, можуть стати плацдармом для розвитку економіки країни й регіону, але успіх їхньої діяльності та економічна доцільність існування безпосередньо залежить від сучасності та оснащення, комфорту простору і сервісу.
 
Конференція пройшла на діловому, конструктивному рівні, цікаво та результативно, в своєрідному форматі дискусії. Сподіваємося, що в майбутньому буде проведено ще багато подібних заходів спрямованих на розвиток та процвітання авіації України.
 
Матеріали секції можна переглянути тут
 
А презентацію ААУЦА тут
До всіх публікацій
Інші статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Дивитися всі:
Події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Мотивація сприяє підвищенню професійного рівня м...
03 квітня 2024, 16:30
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!