Обмін досвідом - повчально та корисно

В період глобальних перетворень в авіаційній сфері (підписання угоди з ЄС про спільний авіаційній простір (САП), реконструкція та модернізація аеропортової інфраструктури, впровадження нормативно-правових та регуляторних актів (НПРА) згідно європейських стандартів, зміни в підготовці та допуску до відповідної роботи персоналу та інше) дуже важливим та корисним е процес ознайомлення з міжнародним досвідом, спілкування з менеджерами та фахівцями, які організовують роботу підрозділів аеропортової діяльності.

Одиним із таких заходів стала, організована керівництвом Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) поїздка до Естонії, за якої в період з 28 листопада по 02 грудня 2021року, на запрошення Авіаційної адміністрації Естонської Республіки (країна-член Європейського Союзу) та фінських компаній-виробників спеціальної техніки для утримання аеродромів в експлуатаційному стані, особливо в зимовий період: VALTRA, FMG, AGCO, делегація ААУЦА (керівники та представники власників регіональних аеропортів) відвідала та поспілкувалась з фахівцями, а також ознайомилась зі спецтехнікою, яка використовується в аеропортах Таллінна та Тарту.

Усіх цікавила недорога (бюджетна), надійна та ефективна техніка, всесезонного використання, з різною комплектацією базового шасі.

Одним із прикладів, який успішно використовується в країнах Скандинавії та Прибалтики, є універсальний, надійний, сучасний, комфортний трактор, виробництва фінської компанії VALTRA, з різноманітним навісним обладнанням (біля 10 модифікацій), яке виготовляють компанії FMG та AGCO, що замінюється протягом 20 хвилин, в залежності від необхідності.

Учасники делегації мали можливість побачити її в роботі та прийняти участь у тест-драйві, що визвало незабутні враження.

Було дуже повчально та корисно поспілкуватися з безпосередніми організаторами та виконавцями робіт, особливо в невеликому аеропорту Тарту, де кожен працівник, починаючи з керівника аеропорту - універсальний фахівець, він - і водій, і тракторист, і пожежник, і рятувальник, і механік, і аеродромний робітник. Оскільки в країнах північної Європи осінньо-зимові періоди (ОЗП) затяжні, складні та дуже суворі, вони потребують відповідального відношення, витривалості, взаємної підтримки та розуміння.

На погляд учасників делегації всі ці якості притаманні працівникам аеропортів Естонії.

Керівництво ААУЦА виражає велику вдячність організаторам такого корисного повчального та необхідного сьогодні заходу.

До всіх публікацій
Інші статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Дивитися всі:
Події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Мотивація сприяє підвищенню професійного рівня м...
03 квітня 2024, 16:30
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!