Довгоочікувані рішення прийнято в законний спосіб

Питання переходу авіаційної галузі, а особливо аеропортової діяльності, на європейські стандарти та нормативи в Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) обговорювались впродовж 10 років. ААУЦА завжди виступала ініціатором та неодноразово зверталася в письмовій формі до органів законодавчої та виконавчої влади з цього приводу.

Радіємо, що крига скресла і в Україні, завдячуючи наполегливості теперішнього керівництва ДАСУ, почали прийматися закони та рішення ЦОВВ по прийняттю та впровадженню європейських нормативно-правових актів (НПА).

Це тільки початок, а скільки всього ще потрібно зробити, практично по всіх напрямках авіаційної діяльності.

Чекаємо та готові приймати безпосередню участь.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою розвитку авіації загального призначення, адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері цивільної авіації, встановлення додаткових механізмів здійснення ефективного контролю за забезпеченням безпеки авіації та дерегуляції господарської діяльності у галузі цивільної авіації» (реєстр.№6405).
 
«За» - проголосували 266 народних депутатів України.
Із прийняттям закону спрощується доступ на ринки авіаційних перевезень та послуг з наземного обслуговування шляхом адаптації законодавства України до законодавства ЄС.
 
Cкасовується державне регулювання щодо:
- сертифікації підприємств та організацій, які здійснюють наземне обслуговування;
- суб’єктів, які провадять діяльність, пов’язану з наданням послуг з продажу повітряних перевезень вантажів, та які надають агентські послуги з такого продажу;
- суб’єктів, що здійснюють підготовку персоналу з організації та/або продажу повітряних перевезень.
 
Спрощується процедура видачі Державною авіаційною службою сертифікату льотної придатності і дозволу на виконання польотів для окремих імпортованих в Україну повітряних суден.
До всіх публікацій
Інші статті
З Великоднем!...
28 березня 2024, 21:23
Внесок кожного керівника авіапідприємства надає ...
28 березня 2024, 14:30
Дивитися всі:
Події
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Результати конкурсу кращих робіт з аеропортової ...
18 квітня 2024, 18:15
Мотивація сприяє підвищенню професійного рівня м...
03 квітня 2024, 16:30
Дивитися всі:
Залишайтесь
в курсі
Дякуємо, що підписалися на наші новини!